Emmylou Harris

Author: | Posted in Countrymusik No comments

Sångaren, låtskrivaren och gitarristen Emmylou Harris är född 1947 i Alabama i USA. Efter att ha avslutat High School började hon studera musik på allvar. Hennes musikaliska influenser var Bob Dylan och Joan Baez. 1969 gifte hon sig med sångskrivaren Tom Slocum och hon gav också ut sitt första album nästföljande år. Äktenskapet sprack efter en kort tid och hon flyttade tillbaka till sina föräldrar i Washington D.C tillsammans med sin nyfödda dotter. Men kort efter detta tog Harris karriär som countryartist fart på allvar och genom åren har hon samarbetat med många andra artister.

Countryfestival i Killhult

det finns en countryfestival i Killhult som i år arrangeras för 14:e gången. Festivalen startar på en fredag och avslutas på en söndag kväll. Årets festival bjöd på 14 band som uppträdde och det brukar vara en blandad publik. Det finns de som tycker om country och andra som tycker mer om rockabillymusik. Både familjer, par och kompisar brukar besöka festivalen. Countryfestivalen blir större till storleken för varje år som går. Festivalen brukar ha mellan 1 000 och 2 500 besökare varje gång. Under helgen delas det även ut pris till det par med bästa västernklädseln, de kan vinna 1 000 kr.

Nashville är countryns hemstad

Nashville ligger i delstaten Tennesse i USA och har länge varit känd som countrymusikens hemstad. Många av de mest kända countrymusikerna och producenterna bor i Nashville. Om man seriöst vill satsa på en karriär som countrymusiker och sångare bör man bege sig till staden för att få hjälp. Här finns en närhet till de bästa i branschen vilket gör att det är den ultimata platsen att vara på som artist, både som ny och som rutinerad sådan. Tack vare att så många duktiga countrymusiker har bott i Nashville genom åren, finns det ett speciellt sound som är känt för staden som kallas för Nashville-soundet.

Add Your Comment

nominal