Jill Johnson – En svensk countrystjärna!

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

I Sverige förknippar nog de flesta countrymusik med Jill Johnson, när det gäller svensk country. Jill har satt Sverige på countryvärldskartan genom sina låtar och texter. Hon föddes 1973 den 24 maj i Ängelholm och började sjunga redan som 12-åring i ett countryband som turnerade i Norge och Danmark.

Jills solokarriär började med att hon fick ett danskt skivkontrakt 1996 och gav ut sin första skiva Sugertree. Efter att titelspåret blev populär bland danska folket blev det en hit som hamnande på den danska topplistan.

Senare under 1996 började Johnson sjunga duett med Jan Johansen och låten ”Kommer tid, kommer vår”; den tog det svenska folket till sina hjärtan så den hamnade på Svensktoppen. Dessutom åkte paret ut på en folkparksturné som blev en succé.

Genombrottet

Det stora genombrottet fick Jill Johnson när hon ställde upp i melodifestivalen 1998 och vann med låten ”Kärleken är”. Hon hamnade på tionde plats i Eurovision Song Contest. Senare under samma år begav hon sig ut på en sommarturné som blev en stor framgång. Dessutom gav Jill ut sitt andra album ”När hela världen ser på”.

Sångkarriären

Jills sångkarriär fortsatte med att hon åkte till USA och började samarbeta med Andreas Carlsson, och den tredje skivan släpptes, ”Daughter of Eve”, under 2000. Albumet fick mycket bra kritik och Johnson började samarbeta med andra låtskrivare och skapade sitt eget sound. Jill fick sedan ett förlagskontrakt i självaste Nashville och började samarbeta med Scott Baggett, vilket resulterade i skivan ”Good Girl”.

Efter att Jill ställde upp i melodifestivalen 2003 med ”Crazy in Love” fick det svenska folket höra hennes nya countrysound. Visserligen vann hon inte, men låten blev populär och hamnade på Svensktoppen. Dessutom hamnade låten på andra topplistor hos olika radiostationer. Därefter har Jill spelat in nya låtar i Nashville och turnerat flera gånger.

Johnson har dessutom deltagit i turnén ”Rhapsody in Rock” som också blev en framgång för henne, samt fått ta emot en grammis för ”Årets schlager/dansband” under 2003. Året 2004 blev ett stort år för henne då hon spelade in en duett med Ronan Keating, med låten ”Last Thing on My Mind” som blev en radiohit.

Jill Johnson har många strängar på sin lyra förutom att vara en duktig countrysångerska, då hon har sjungit och varit svensk röst i en Disneyfilm, varit filmstjärna och har ett eget tv-program ”Jills Veranda”. Programmet spelas in i Nashville och hon bjuder in olika gäster för att prata, sjunga och spela. År 2014 vann Jill Kristallen för ”Årets kvinnliga programledare”.

Slutord

Jill har verkligen fångat svenska countrymusikhjärtan med sina låtar, men framför med rösten. Vem vet, du kanske kommer att åka med en privat limousine från L-cab.se till Jill Johnsons nästa konsert. För Jill är en av Sveriges största countrystjärnor och vem vill missa ett sådant tillfälle. Tänk att få se henne framträda, och höra henne sjunga.

Add Your Comment

nominal