Skriva egna countrylåtar – så gör du

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Country-genren berättar ofta om människors små och stora problem genom sångernas lyrik ackompanjerat av instrument, oftast akustiska. Men vad är det egentligen som är de viktigaste faktorerna för att skriva en lyckad countrysång? Det viktigaste av allt som sätter tonen för låten är melodin, den utgör känslan och grunden för sången som sedan texten kommer att berättas runt. Försök att noggrant tänka ut vad din låt ska handla om. Är det en glad sommarlåt eller en mer melankolisk berättelse om en förlorad kärlek du vill skriva om? Det kan ofta vara användbart att försöka ta en situation från din erfarenhet och bygga låten kring upplevelsen. När du väl satt ut ramarna för låten och vad det är du vill berätta om är det bara att låta kreativiteten flöda.

Att skriva musik tillsammans med andra

Kreativitet i grupp

Det kan vara lärorikt och oftast mycket roligt att skapa musik med andra. använda proffsiga fineliners tillsammans för att skriva texter, med hjälp av bra markeringspennor i olika färger kan det vara enklare att ge känsla till texten genom att skriva orden med olika färger. Det kan också användas för att definiera olika delar av lyriken så att det blir klart och tydligt vilka delar som sjungs av vilken person. Ett tredje användningsområde för fineliners är att skriva de olika delarna av låtar med specifika färger t.ex. att verser är gröna och refrängerna alltid är röda.

Att finna inspirationen

Är du en countrysjäl som vill finna inspiration till dina projekt eller en entusiast som vill besöka själva vaggan för countrymusik? en resa till Nashville USA hjälper självfallet i båda fallen, för här har så många av genrens stora artister slagit igenom som Bobby Cool, Trent Mayo och Bob Randall. Här kan du gå på lokala spelningar för att se andra artister uppträda, utforska den vackra staden eller åka ut på landsbygden för att finna sinnesro.

Add Your Comment

nominal