The Carter Family

Author: | Posted in Countrymusik No comments

The Carter Family var en countrygrupp från Amerika som spelade och uppträdde in musik mellan åren 1927 och 1943. Deras musik, med ballader, stämsång, mountain gospels och traditionella låtar, hade under 1960-talet ett mycket stort inflytande på senare country-, bluegrass-, och rockmusik, samt den amerikanska folkmusikrörelsen. Originalgruppen bestod av: A.P. Carter, Alvin Pleasant Delaney Carter (1891-1960), Sara Carter som var gift med A.P. Carter (1898-1979), och Maybelle Carter som var gift med Ezra Carter, A.P. Carters bror (1909-1978). De var alla tre uppväxta i det sydvästra Virginia och hade som grupp en mycket framgångsrik karriär.

The Carter Familys karriär

Gruppen startade sin karriär den 31 juli år 1927 när A.P. övertalat Maybelle och Sara att resa till Bristol, Tennessee, från Maces Springs för att vara med på en av musikproducenten Ralph Peers auditions där han sökte nya talanger till den ganska outvecklade musikindustrin. Gruppen fick 50 dollar för varje låt som de spelade in och under hösten 1927 gavs en 78-varvare ut där gruppen spelade Poor Orphan Child och Wandering Boy. Redan året efter gavs en till skiva ut som blev väldigt populär. När man rustar för countryfest bör man lyssna in sig på The Carter Family som kommer att ge en känsla för countymusiken. Dina gäster kommer att dansa hela natten om du spelar gruppens låtar.

Countrymusiken kommer från folkmusik

Countrymusik, country and western, eller bara country, är ett samlingsnamn för ett flertal olika musikgenrer som ha sitt ursprung i folkmusiken från Sydstaterna i Appalacherna och i USA, samt i den brittiska och irländska spelmanskulturer, men också blues och spiritual. Dagens moderna country har från mitten av 1900-talet alltmer börjat närma sig pop- och rockmusiken, då främst genom användandet av exempelvis trummor, elgitarr och den akustiska gitarren. Termen country & western började bli vanligare under 1940-talet, och ersätta då det tidigare namnet Hillbillymusik. Countrymusiken som namn blev erkänt under den senare delen av 1960-talet och det är blir allt förre och förre och använder termen country and western. Vill du leva i ett samhälle som andas countrymusik bör du flytta till usa.

Add Your Comment

nominal