Världens bästa contrylåtar

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Countrymusiken har genom åren utvecklats rejält. Vad som från början var ganska tunga och kanske till och med deprimerande låtar har i dagens country poppats upp och nått en bredare publik. Stora stjärnor som Wille Nelson, Dolly Parton och Loretta Lynn har varit med om att utveckla countrymusiken till vad den är idag. Men även låten från The Charlie Daniels Band ”The Devil Went Down to Georgia” från 1979 tog Amerika med storm och blev den låt som fick alla att lyssna till countrylåtar oavsett om de gillade countrymusik eller inte.

Kvinnliga countrysångare

Det finns idag gott om fantastiska kvinnliga countrysångerskor men vilka anses vara de bästa? Dolly Parton är den självskrivna drottningen av countrymusik. Med sin unika och fantastiska röst är Dolly oförglömlig med låtar som ”Jolene” samt ”I Will Always Love You” – en låt som Whitney Houston senare sjöng i filmen Bodyguard. Shania Twain intog världsscenen med låten ”That don’t impress me much” som blev en superhit. Denna underbara Kanadensiska sångerska satte en ny milsten i countrymusiken med sin fräscha, moderna och attraktiva musik stil. Carrie Underwood anses av många vara den bästa kvinnliga countrysångerskan genom tiderna. Hennes röst och musik är stark men kanske mer ”country, rock, pop”-varianten och inte vad många anser vara ”äkta” country western-musik.

Populär countrymusik

Dagens populära countrymusik är uppskattad av både vuxna och barn och passar perfekt att spela på alla typer av festliga tillfällen. Barn tycker om att lyssna och dansa till fina countrylåtar som är en uppskattad typ av musik på barnkalas. Men kalas för barn behöver lite mer än bara musik och hos Partytajm online hittar du allt du behöver för att ordna ett fantastiskt fint barnkalas. Här finns massor av olika tema till barnkalaset att välja mellan, som exempelvis Pippikalas, piratkalas eller discokalas. Partytajm har ett brett utbud av massor av fina produkter till väldigt bra priser. Här finns allt du behöver som till exempel duknings- samt dekorationstillbehör, olika typer av ballonger och godispåsar till barnkalasets fiskdamm.

Bästa countryalbumen och låtarna

Det är inte lätt att välja bästa countryalbum eftersom det finns så många. Trots detta måste nog Dolly Partons ”Coat of many colors” hamna på första plats. På andra plats hamnar George Jones ”The grand tour” och på tredjeplats finns Waylon Jennings ”Dreaming my dreams”. Merle Haggard and The Strangers hamnar på fjärdeplats med ”Pride in what I am”.

Bästa countrylåtarna

Men vilka countrylåtar anses vara bäst? Det kan råda delade meningar mellan de som gillar de nya populära country western-låtarna och de fina gamla klassiska countrylåtarna. Hank Williams är en av de första stora country western-artisterna med låten ”I’m so lonesome I could cry” från 1949. Hanks låt har senare tolkats av storheter som Bob Dylan, Johnny Cash, Roy Orbison och Elvis Presley. Merle Haggard & The Strangers med låten ”Mama tried” från 1969 blev en av de stora låtarna på den tiden. Merle Haggard utgjorde kärnan inom outlawcountryn tillsammans med Johnny Cash, Waylon Jennings och Willie Nelson. Det kan nämnas att countrylegenden Willie Nelson idag har ett eget museum.

Add Your Comment

nominal